Schanz rotonde te Winterberg
Appartement golfhof ligt aan diverse fiets en mountainbike routes. Tevens kunt u bij ons van de fiets kelder gebruik maken, zodat uw fiets veilig en droog staat.

Winterberg heeft een zeer uitgebreid fietsaanbod, en werkt nog steeds aan de uitbreiding daarvan.
In een korte tijd ontwikkelde het Sauerland een zeer gevarieerd aanbod voor fietsers van alle soorten. mountainbikers, families met kinderen, race fietsers. Bossen en dalen volgen elkaar op in dit nog niet door toeristen overspoelde landschap.

De topper in het fietsaanbod is de zogenaamde Bike-Arena-Sauerland die zich uitstrekt over zoals de naam al zegt het gehele Sauerland. Er zijn 37 trajecten met een totale lengte van ongeveer 1400 km. De gemiddelde trajecten zijn ongeveer 40 km. lang, en lopen over verharde wegen. De maximaal te overbruggen hoogte is ongeveer 400 meter. Indien je er niet zeker van bent of je het aankunt; in de routebeschrijving, die je bij de Tourist-information kunt krijgen, staan de moeilijkheidsgraden in. Deze worden in kleuren aangegeven.

In het skigebied van Winterberg wordt gewerkt aan een Bike-Park dat het grootste van midden- en Noord-Duitsland moet worden. Hier worden ieder jaar Kampioenschappen gehouden. Het bekendste is de Dirt Masters Het bike park heeft diverse downhill en free ride parcoursen.

Voor diegene die het wat rustiger aan willen doen, is er de mogelijkheid om een mooie route rond een van de 6 stuwmeren te rijden. Deze routes gaan door een vrij vlak landschap waar geen auto’s rijden, zodat je van de rust kunt genieten. Deze routes zijn uitermate geschikt voor fietsers met kinderen, en diegene die het lekker rustig aan willen doen.
Hieronder een paar belangrijke websites over fietsen en mountainbiken, in het Sauerland.

www.bike-arena.de

www.bikepark-winterberg.de
Gezin met fietshelmen
Gezin zonder fietshelmen
Man en vrouw
Met MounTainBike in de bossen
Bikepark Winterberg
externe links: